пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Подорож у казку

Із малюнками до казок Віталії Савченко «Жадібні ведмежата», «Райдуга казок», «Сім’я чарівників» зустрічали другокласники Спеціалізованої школи №115 імені І. Огієнка та спеціалізованої школи імені М. Рильського №7 письменницю з Івано-Франківська у бібліотеці "Солом`янська".
Казки пані Віталії дуже подобаються і найменшим читачам, і дорослим. Бо мають цікаві історії і носять повчальний характер. Як-от лисичка – модниця і чепоруха, яка зрозуміла, що красивий одяг – не гарантія життєвого успіху.
Діти не лише захоплено слухали пані Віталію, яка майстерно розповідала історії голосами казкових героїв, а й самі читали і розгадували загадки. Відповіла на запитання учнів, зокрема, звідки письменниця черпає такі чудернацькі історії. А історії із життя лісових мешканців, за словами Віталії Савченко, переказує їй сорока, що мешкає за вікном, іноді нашіптує фея.
Пані Вікторія порадила дітям щодня читати казку, приміром, у збірці «Вечірня казка», у якій зібрані казки народів світу та на останній сторінці друкується кросворд – незвичний – саме за історіями казок, уміщених у збірці.
Зустріч закінчилася подарунками книг бібліотеці – з автографами пані Віталії.

Немає коментарів:

Дописати коментар