вівторок, 16 січня 2024 р.

Творча зустріч з Галиною Яблонською до Дня Соборності України

🇺🇦 Запрошуємо 18 січня о 17:00 на зустріч, присвячену Дню Соборності України!

❤️ Наша гостя - легендарна мешканка Солом’янки, громадська діячка, Посол Миру, акторка театру і кіно, Народна артистка України Галина Яблонська, яка дебютувала на театральній сцені далекого 1936 року й відтоді зіграла майже 100 ролей, попри всі перипетії життя не зраджуючи своєму покликанню.

🙏🏻 А ще вона - свідок багатьох історичних подій, що припали на її вік, одна з перших громадських діячів, на чиї плечі лягло завдання культурного відродження знеосібленої пострадянської України, повернення їй знань про її величних, але заборонених і забутих світочів, член Національної спілки театральних діячів України та президент Міжнародної Ліги «Матері і сестри - молоді України», художній керівник Героїчного театру «Пам'ять».

Також Галина Гілярівна
🔹 кавалер орденів Святої Великомучениці Варвари, княгині Ольги ІІ-ІІІ ступеня,
🔹 володарка титулу «Жінка року-2012» у номінації «Жінка-митець»,
🔹актриса Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, яка 2019 року увійшла до «Національного реєстру рекордів України», із формулюванням «Найтриваліший період виступу на театральній сцені - 83 роки», та володарка театральної премії родини Амвросія Бучми «Бронек»,
🔹 авторка і фундаторка міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи».

🙏🏻 Коли розпочалася ІІ світова війна, Галинці Яблонській було 13 років. Нині вона вдруге за своє життя разом із Україною переживає війну, але залишається незламною, багато виступає, активуючи українців до спротиву.
Про її натхненний життєвий шлях, про те, що її наснажує та не дає опускати руки, маємо змогу дізнатися вже цього четверга у Центральній бібліотеці Солом’янки імені Г.Сковороди.

🗓 Дата: 18 січня
🕑 Час: 17:00
🗺 вул. Освіти, 14а
💸 Вхід вільний
🛡Укриття є

Немає коментарів:

Дописати коментар