пʼятницю, 12 квітня 2024 р.

Як захистити себе від шахрайства? Практикум від Управління патрульної поліції міста Києва

Ви колись стикалися з шахраями?
😏Тоді ви погодитеся, що кращих акторів і маніпуляторів годі й шукати! Але штука в тім, що шахраїв шукати не треба - вони вас самі знайдуть, і "візьмуть в обіг" щойно відчують слабинку.
😥 За які ж емоційні гачки нас смикають, що це явище аж таке поширене в нашому суспільстві?

☝ Насамперед, їхня сила в тім, що вони діють зненацька, підступно, і заскочити можуть будь-де й будь-коли - посеред дня й ночі - удома, на вулиці, у магазині, в транспорті, на пошті, коло банківського терміналу - віч-на-віч, телефоном або в інтернеті… Цей список можна продовжувати до нескінченності, адже винахідливості можна тільки позаздрити.
☝Жертвою маніпуляторів може стати будь-хто, але найбільш вразливими категоріями є пенсіонери, підлітки та особи, які не мають знань і навичок з інформаційної гігієни в мережі. У людини в одну мить може не стати грошей, заощаджень, цінностей, нерухомості, документів, конфіденційної інформації…

🚔18 квітня о 16:00 запрошуємо на просвітницьку зустріч від Управління патрульної поліції міста Києва, яка найчастіше стикається з фіксацією випадків шахрайства та володіє практичними інструментами, які можуть запобігти багатьом неприємностям, та розповість, як діяти, якщо людина вже потрапила на гачок.
👉 Приходьте самі й розкажіть про цю зустріч своїм літнім батькам, колегам, друзям, сусідам. Знати, як себе захистити - обов'язок кожного!

Немає коментарів:

Дописати коментар