пʼятницю, 20 жовтня 2017 р.

Галина Вдовиченко презентує!

Відомі автори та письменники мають за честь презентувати твори для своїх улюблених читачів безпосередньо в бібліотеках. З 17 по 19 жовтня 2017 року в режимі нон-стоп марафону відбувся цикл зустрічей читачів Солом'янського району з відомою письменницею та журналісткою Галиною ВДОВИЧЕНКО. Співорганізатором зустрічей виступило "Видавництво Старого Лева".
Марафон розпочався в бібліотеках "Солом'янська", імені І.Світличного та імені І.Багряного, де відбулась перша київська презентація нової дитячої книги "36 і 6 котів-детективів". Цього дня пройшли авторські читання для дорослих в ЦРБ імені Ф.Достоєвського.
Наступного дня в бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя відбулося літературне знайомство з книгами пані Галини "Купальниця", "Бора", "Ось відкрита долоня". В ЦРБ імені Ф.Достоєвського та бібліотеці імені П.Вершигори пройшла презентація книги "Маріупольський процес".
Заключний день марафону став особливим для вихованців спеціальної школи-інтернату №5 імені Я.Батюка (для сліпих і слабозорих дітей). БІбліотекарі організували читацький рейс до школи, де відбулась презентація книги Галини Вдовиченко "36 і 6 котів", написаної шрифтом Брайля. 
Галина Вдовиченко (21 червня 1959 р.) - українська письменниця та журналістка. Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Живе у Львові. 
Дебютувала у 2008 році з романом "Пів'яблука", який вийшов у видавництві "Нора-Друк" (Київ) і став лідером продажів на стенді видавництва під час роботи Львівського Форуму видавців - 2008. 
Галина Вдовиченко - автор романів "Тамдевін" ("Замок Гербуртів"), "Хто такий Ігор", "Бора", "Купальниця", "Пів'яблука", "Інші пів'яблука", "Маріупольський процес"; оповідань "Брат", "Вулиця Дадугіна - вулиця Довбуша" про Івано-Франківщину, "Вікно"; творів для дітей "Мишкові Миші", "Ліга непарних шкарпеток", "Умка, Умас, Умич", "36 і 6 котів", "Засинай. Прокидайся", "36 і 6 котів-детективів" та інших творів.
Відзнаки:
  • Спеціальна відзнака конкурсу "Коронація слова-2008" "Вибір видавців" (перша в історії конкурсу) - за роман "Пів'яблука"
  • Диплом "Дебют 2008 року" у номінації "Найкращий автор" від книготоргової мережі ЕМПІК
  • Друге місце у конкурсі "Найкраща українська книга - 2009" за версією читачів та журі тижневика "Кореспондент" (роман "Пів'яблука"
  • Роман "Замок Гербуртів" ("Тамдевін") отримав першу премію у номінації "Романи" на Всеукраїнському конкурсі романів, п'єс та кіносценаріїв "Коронація слова" в 2009 році
  • Перше місце у номінації "Оригінально оформлене та проілюстроване видання" на Міжнародному дитячому фестивалі у Львові (травень 2011), відзнака "Книжкового Левеня" (казкова повість "Мишкові миші")
  • Друге місце у номінації "Світ дитинства" та третє місце у номінації "Мистецтво друку" у національному конкурсі "Найкраща книга України" (2011), засновник - Держкомтелерадіо України (казкова повість "Мишкові миші")
  • У 2011 році роман "Бора" увійшов до п'ятірки фіналістів "Книги року Бі-Бі-Сі"
  • Перша премія у номінації "Прозові твори для дітей" у Всеукраїнському конкурсі романів, п'єс та кіносценаріїв "Коронація слова"-2012 - за казкову повість "Ліа непарних шкарпеток"
  • "Ліга непарних шкарпеток" потрапила до п'ятірки фіналістів конкурсу "Дитяча Книга року ВВС - 2013"
  • В "Гранд Коронації слова-2015" у номінації "Гранд романи" переміг роман "Маріупольський процес"
  • На Книжковому Арсеналі у Києві в квітні 2016 року дитяче журі конкурсу "Волохатий олівець" нагородило повість "36 і 6 котів" відзнакою "Лиса ручка" - "За найсмішнішу книжку року"
  • 2017 рік - віжзнака "Золотий письменник України".
Серед захоплень Галини Вдовиченко - гірські лижі, дизайн одягу та інтер'єрів, колекціонування рукавичок.

Немає коментарів:

Дописати коментар