четвер, 5 жовтня 2017 р.

Зустріч з Тетяною Стус

Дитяча письменниця, авторка та дослідниця книжок для дітей, упорядник та украдач "Хрестоматії" для учнів початкової школи, керівник проекту "BARA BOKA. Простір української дитячої книги" Тетяна СТУС зустрілась з Юними читачами ЦРБ імені Ф.Достоєвського.
Щербаченко (Стус) Тетяна Василівна народилася 21 лютого 1976 року. Автор дитячих книжок, арт-менеджер, керівник проекту промоції дитячого читання "BaraBooka. Простір української дитячої книги", експерт і співзасновник рейтингу видань для дітей та підлітків "Рейтинг критика", член журі премій та рейтингів у галузі дитячої літератури. Автор програм-інтенсивів з літературної освіти для дітей та підлітків.
Закінчила факультет української філології Луганського державного педагогічного університету імені Тараса Шевченка. Вивчала історію української дитячої літератури в Інституті літератури імені Т.Шевченка НАН України. Працювала вчителем української мови та літератури, прес-офіцером Центру громадських хв'язків УМВС України в Луганській області, редактором часопису "Луганські вісті", редактором відділу культури часопису "Українське слово", заступником головного редактора журналу "Книжник-review",заступником головного редактора журналу "Київська Русь", головним редактором дитячого журналу "Соняшник".
Саме робота над журналом привела Тетяну Стус до дитячої літератури. 2006 року у видавництві Країна мрій побачила світ її енциклопедія для дівчаток "Панночка" - рекордсмен продажів видань для дітей. Згодом у видавництві Грані-Т вийшла збірка оповідань "Пуп землі, або Як Даринка світ рятувала". 
Тетяна Стус - автор статей, оглядів, книтики, авторських колонок книжкових оглядів, окремих творів в журналах та газетах.

Немає коментарів:

Дописати коментар