середу, 5 травня 2021 р.

«Територія без страху: мрії Таґора 160 років опісля»

7 травня народився Рабіндранат Таґор. Поет, письменник, філософ, художник, композитор, драматург, освітянин, соціальний реформатор, - словом, він Леонардо да Вінчі Індії. Він перший не європейський Нобелівський лауреат з літератури. Без нього не було б сучасної Індії. Долаючи стереотип про колоніальну Індію, він показав велич її літературної та філософської спадщини. Що ми, українці, знаємо про нього? Кого можемо з ним зрівняти - Сковороду, Шевченка, Тичину чи Павличка?
Про все це в ще багато цікавого поговоримо з Мрідулою Гош, правозахисницею, політологом, істориком-міжнародником, журналістом, головою правління Східноєвропейського інституту розвитку.
7 травня о 15:00 Публічні бібліотеки Солом'янки запрошують на онлайн-зустріч із шановною гостею. На вас чекає захопливий діалог культур до дня народження бенгальського генія, розмова про секрети міжкультурної взаємодії. Захід присвячено також до Всесвітнього дня культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку, який відзначатимемо 21 травня.

Немає коментарів:

Дописати коментар