пʼятницю, 24 березня 2017 р.

"День народження привида"

Презентація нової книги Сашка ДЕРМАНСЬКОГО "День народження привида" в двох бібліотеках Солом'янки: ЦРБ імені Ф.Достоєвського та бібліотеці імені М.Реріха.  
Сашко Дерманський - український дитячий поет, прозаїк та казкар. Закінчив Київський національний педагогічний університет імені М.Драгоманова (1999). Літературний редактор дитячого журналу "Стежка" (до 2012 року). З 2008 року - автор програми "Марічкин кінозал" на каналі 1+1. Перші вірші для малечі опублікував в 2001 році у дитячому журналі "Стежка". Деякі твори виходили під псевдонімами Сашко Володарський та Назар Діброва. У жовтні 2004 року видавництво "Теза" в рамках серії "Пригодницька бібліотека" випустило в світ першу книжку - повість-казку "Володар макуци, або пригоди вужа Ониська".
З травня 2006 року - член Національної Спілки письменників України. 
У квітні 2005 року його роман "Король буків, або Таємниця Смарагдової книги" було відзначено дипломлм Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв і п'єс "Коронація слова".
Сашко Дерманський - дипломант Міжнародної асамблеї фантастів "Портал" 2006 року. 
У березні 2007 року повість "Царство-яблукарство" відзначена першою премією літературного конкурсу рукописів "Дитячий портал" в номінації "Тексти для 9-12 річних" та другою премією нового літературного конкурсу "Золотий лелека".
Книжка "Чудове чудовисько в країні жаховиськ" здобула перемогу Всеукраїнського рейтингу "Книжка року-2010" в номінації "Дитяче свято". Книжка "Маляка - принцеса Драконії" - відзнака рейтингу "Критика" - 2015 за кращу книжку в номінації "Проза" (5-9 років).  
Здобув перемогу в номінації "Дитячий поет року" рейтингу проекту "Барабука. Простір української дитячої книги" за збірку віршів "Бигимоти - не медведі" (2015). Книжки "Маліка і Навіжений дракон" та "Маляка і Гаплик" - перше місце Всеукраїнського рейтингу "Книжка року - 2016" в номінації "Дитяче свято" )підномінація "Книжки для малечі").  

Немає коментарів:

Дописати коментар