пʼятницю, 24 березня 2017 р.

Барвограй "Веселки" в бібліотеці

Юні читачі бібліотеки імені П.Вершигори зустрілися з директором видавництва "ВЕСЕЛКА" Олексієм Бондаренком та письменником Анатолієм КАЧАНОМ.  
Національне видавництво дитячої літератури "Веселка" засноване в Києві 9 березня 1934 року як Дитвидав УРСР. Сучасну назву отримало в 1964 році. Указом Президента України № 197/2010 від 19 лютого 2010 року видавництву надано статус національного.
За роки своїє діяльності "Веселка" випустила в світ понад 10 тисяч назв видань загальним тиражем 1 мільярд 131 мільйон примірників. Це фольклор та художня література - українська і народів світу, науково-художні, пізнавальні та довідкові видання. 
У видавництві побачили світ дитячі твори практично всіх класиків української літератури, сформувалось покоління сучасних письменників, перекладачів та художників-ілюстраторів України. 
Видавництво "Веселка" є засновником премії імені Олени Пчілки (з 1991 року).
Анатолій Качан - український дитячий письменник, культурний діяч. член Національної Спілки письменників України з 1979 року. Протягом тривалого часу очолював літературні відділи у дитячих журналах "Піонерія" (тепер "Однокласник"), "Барвінок", "Соняшник", республіканське літератуне об'єднання школярів "Первоцвіт", в газеті "Вечірній Київ" вів сторінку творчого саморозвитку дітей "Кораблик", яка згодом переросла в самостійне видання "Я Сам//Сама".
У переліку творчих здобутків письменника - 15 книжок для дітей та юнацтва, добірки поезій, що увійшли до шкільних підручників і посібників, хрестоматій та антологій української дитячої літератури, численні публікації в зарубіжних виданнях, пісні, написані у співавторстві з відомими українськими композиторами, статті та інтерв'ю з проблем дитячої літератури. 

Немає коментарів:

Дописати коментар