пʼятницю, 24 березня 2017 р.

Молода поезія України

Вони вільні, сміливі, розкуті і щирі в своїй відвертості! Письменниця, поет Марія КОСЯН, "злий" поет, філософ Дмитро БАРЗІЛОВИЧ та емоційна майстриня верлібру і прози Іванка УРДА в БСЧ імені М.Лермонтова.
Марія Косян - українська письменниця, переможиця першого фестиваплю "Вітер поезії", член літературного угрупування "Свідки Слова". Аматор літературного процесу - модератор багатьох літературних імпрез. Закінчила Київський національний університет іменгі Тараса Шевченка за спеціальністю "Літературна творчість і українська мова та література". Вчилася під проводом письменника0прозаїка, критика і літературознавця Володимира Даниленка. 
працює перекладачем, вчителем молодших класів. Публікавалася в газетах "Літературна Україна", "Діалоги", альманахах "Сві-й-танок", "Сполучник", на сайті prozaua.com 
Авторка роману-антиутопії "Коли у місті N дощить" (2015), роман вийшов у серії "Перша книжка автора" (проект Київської організації Національної Спілки письменників України  за підтримки Київської міської державної адміністрації). Одна з перекладачів антології сучасного білоруського оповідання "Як риба об лід" (2015), одна з авторів антології прози літературного угрупування "Свідки Слова" "12", а саме трьох психологічних оповідань "Спрага", "Трійця" та "Чорні цитрини" (2016). Пише переважно прозу, трохи драматургію та поезію. 
Іванка Урда - молода письменниця. Навчалась в Національному університеті "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" в м. Харків на слідчого-криміналіста. В 2015 році вступила до Української акадімії друкарства. Виступала на "Книжковій толоці" в м. Миколаїв (Львівська обл.) та "ЛІТатоші" ("Срібний татош" м. Чинадієво Закарпатська обл.), на "Книжковому Арсеналі" (м. Київ), на книжковому ярмарку "Медвин", на фестивалі "АрТерапія" та "ДієСлово" (м. Житомир), на фестивалі "Мистецтво на руїнах" в м. Славута (Хмельницька обл.) та багатьох інших. Лауреатка конкурсу "Лицар Карпат" та поетичного конкурсу імені Ілони Зріні та Імре Текелі, стала дипломантом поетичного конкурсу "Віршована мелодія" Молодіжного мистецького фестивалю імені Івана Коваленка (2016, 2017) та Всеукраїнського конкурсу молодої української поезії та авторської пісні імені Марини Брацило "Хортицькі дзвони". Виступала на безлічі літературників в Києві, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях та інших містах. Засновниця та головний координатор літературного проекту "Львівські прозові читання!". Належить до літугруповання "Свідки Слова" м.Київ. 

Немає коментарів:

Дописати коментар