понеділок, 15 травня 2017 р.

Ніч музеїв 2017

18 травня музейні працівники всього світу відзначають свої професійне свято. Напередодні багато музеїв відкривають свої двері для відвідування вночі. 
"Ніч музеїв" - це міжнародна акція, основна мета якої показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до відвідування музеїв молодь. Вперше "Ніч музеїв" була проведена в Берліні в 1997 році. Вже через 4 роки в акції брало участь 39 країн Європи і Америки. В 2008 році до акції вперше приєдналися українські музеї.
Тема Міжнародного Дня музеїв 2017 року: "Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване".

НІЧ МУЗЕЇВ В КИЄВІ 

  • В історико-меморіальному музеї М.Грушевського 18 травня о 18:00 проедставлять проект-інсталяцію "Під наглядом". Вона розповість про 3912 днів з життя Михайла Грушевського, з моменту повернення з еміграції до останнього дня, які він провів під наглядом ДПУ-НКВС. Справа-формуляр на Грушевського складається більш як з 3000 аркушів, містить тисячі агентурних записок, доносів. Проект покаже, як виглядав видатний український історик в очах каральних органів.
  • Літературно-меморіальний музей М.Булгакова 18 травня о 19:30 представить програму "Остання адреса", присвячену господареві садиби за адресою Андріївський узвіз, 13 В.Листовничому, який трагічно загинув влітку 1919 року. Основна експозиція буде доповнена навими матеріалами про історію сім'ї Булгакових і її оточення, репресованого під час більшовицького терору.
  • В Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відбудеться театралізоване дійство "Про що скриплять музейні скрині", яке розповість про нейдавніший предмет меблів. Початок о 19:00. Перед початком планується презентація фільму "Катерина Білокур". Завершить програму дефіле в авторських костюмах студентів інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М.Бойчука. Участь в заході бере група "Божедара". Вхід вільний.
  • В ніч з 20 на 21 травня Національний історичний музей запрошує взяти участь в неповторному музейному заході. "Ніч у музеї" почнеться о 22:30 з концерту симфо-рок групи Romein перед головним фасадом, який матиме новий вигляд завдяки світловим ефектам. З 23:00 до 5:00 в музеї можна буде зануритися в фантастичний фільм про подорож в часі. Щоб перейти з однієї епохи в іншу, необхідно дотримуватися правил гри і відповісти на всі пистання. Нічна подорож музеєм завершиться зустріччю світанку на Старокиївській горі з видом на Київ. Працюватиме лаунж-зона, де можна подивитися фільм, послухати музику і спробувати гарячі напої. Вартість - 200 грн.
  • Музей історії Києва 20 травня о 18:00 запрошує на "Скандинавську ніч", щоб зануритися в маловіцдоме минуле і сьогодення Скандинавії. На трьох поверхаха музею відбудуться: дискусії, майстер-класи, лекції з історії та літератури, розповіді про подорожі, про стиль життя скандинавів, а також музика, кіно, конкурси з призами та багато інших цікавинок. Зокрема, Цех експериментальної культури і проект Zlyva за допомогою жіночого оперного вокалу і сучасної електронної музики побудують міст між скандинавськими сагами і українськими думами. А студія при театрі історичного танцю Al'entrada в ході майстер-класу познайомить всіх бажаючих з древніми норвезькими танцями. Окремо буде працювати зона для дітей. Вартість квитка - 150 грн.
  • Музей Павла Тичини 20 травня з 21:00 проведе акцію "Нічний мотлох". У цю ніч до Павла Тичини на щорічне засідання таємної організації прибудуть Пабло Пікассо, Зигмунд Фрейд, Еріх Марія Ремарк, Мерилін Монро і ще півсотні відомих людей з усього світу. Кількість місць обмежена. Вартість квитка - 200 грн.   

Немає коментарів:

Дописати коментар