середу, 26 квітня 2017 р.

"Русалонька" в бібліотеках Солом'янки

"Література для мене - це життя"
Марина ПАВЛЕНКО в бібліотеках Солом'янки:
В ЦРБ імені Ф.Достоєвського
бібліотеці імені М.Бажана
бібліотеці імені І.Світличного
та в бібліотеці "Солом'янська"
Марина Павленко - українська поетеса, письменниця, художниця, науковець, педагог. Закінчина Уманський державний педагогічний інститут імені Павла Тичини. Викладає сучасну українську літературу на кафедрі української літератури та народознавства Уманського державного педагогічного університету. Кандидат педагогічний наук, доцент. 
Захоплення - малювання. Створила ряд книжок-розмальовок, ілюструвала власні книжки "Чар-папороть" і "Півтора бажання".
Марина Павленко - переможець і лауреат літературних конкурсів "Гранослов", "Привітання життя", "Коронація слова", "Дитячий портал", літературного конкурсу видавництва "Смолоскип", Української бібліотеки у Філадельфії (США), конкурсу на кращу поему, присвячену річниці незалежності України (США), Світової федерації українських жіночих організацій, Всеукраїнського конкурсу сучасної новели імені Валеріана Підмогильного, Міжнародної недержавної українсько-німецької премії імені Олеся Гончара за збірку "Як дожити до ста", літературної премії "Благовіст" за монографію "Тичининська формула українського патріотизму".
Пані Марина - автор наукових публікацій, методичних рекомендацій "У країні Лісових Дзвіночків", упорядник спогадів про Павла Тичину "З любов'ю і болем". Має багато публікацій у періодичній пресі, мистецьких часописах ("Березіль", "Кальміюс", "Дзвін", в т.ч. у тих, що видаються за кордоном: вірменському "Гарун", італійському "Артекультура", в німецькій "Соборності"), альманахах та колективних збірниках. З 1997 року член Національної Спілки письменників України.  

Немає коментарів:

Дописати коментар