четвер, 27 квітня 2017 р.

"Близька і трохи рідна" Оксана Кротюк в бібліотеці імені І.Багряного

Читачі бібліотеки імені І.Багряного познайомилися з письменницею, літературним редактором журналу "Малятко" Оксаною КРОТЮК.
Оксана Кротюк - українська дитяча письменниця, член Національної спілки письменників України, член національної спілки журналістів України. Мешкає та працює в Києві.
Народилася в Луцьку. В 1989 році закінчила Луцьке педагогічне училище імені Ярослава Галана, в 1994 році - Київський державний педагогічний університет імені М.Драгоманова. Працювала в Українському центрі народної культури "Музей Івана Гончара", де виконувала обов'язки прес-секретаря, а згодом очолила відділ зв'язків з громадськістю.
З 2004 року - літературний редактор журналу "Малятко". У 2010-2011 втілила власний авторський проект на Українському радіо (програма "Великий світ малого читача": дорослим про дитячу літературу, її проблеми та здобутки, канал "Культура"). Експерт літературного конкурсу "Коронація слова" у номінації "Проза для дітей" (2010) та в номінації "Пісенна лірика для дітей" (2011, 2013, 2014). Член журі літературної премії "Великий їжак". Атор книг для дітей "Неслухняне левеня", "Найкраща земля", "Абетка", "Веселі єноти", "В зоопарку", "Чорне море й синій кит", "Чап-чалапу, гусоньки!", "От би мені коника". Систематично виступає з творами різних жанрів для дітей у періодиці (журнали "Малятко", "Зернятко", "Пізнайко", "Ангелятко", "Крилаті", "Мамине сонечко" та ін.) та колективних збірках.
Оксана Кротюк - лауреат Літературної премії імені Наталі Забіли (2006) та Лауреат літературного конкурсу "Рукомесло" (2009).

Немає коментарів:

Дописати коментар